Gå till innehåll

Inbjudan till mötesserie mellan erfarna och nya uppfödare

SLK AK bjuder in till en mötesserie mellan erfarna och nya uppfödare i samarbete mellan rasklubbarna. För varje ras är ett eget zoom-möte planerat. Anmälan görs till ak@slk.nu  Ange “Mötesserie + rasen” i rubriken för lättare hantering. Ange medlemsnumret i mejlet.

Vi har bjudit in erfarna uppfödare som har lämnat ett stort avtryck på rasen och deras hundar finns i många stamtavlor och är därmed basen för dagens population och därmed uppfödning. De kommer sitta i ett panel och först svara på frågor från en moderator eller flera moderatorer, därefter svara på frågor från de nya uppfödarna och till slut får de alla en chans att framföra det som de tycker är viktigast. Mötet handlar mindre om att para, valpning eller valparnas tid hos uppfödaren - för detta rekommenderar vi SKKs uppfödarutbildning och webbinarier -  men mer om just om deras avelsarbete för lapphundarna och deras lärdomar som vi kan ta med oss i framtiden. 

Exempel på teman som kan komma tas upp är: 

Skillnader förr och nu, populations- och linjekunskap, genetisk variation, avelsmål, hitta rätt avelsdjur

Datum:
Finsk lapphund onsdag 12/6 2023 kl 19.00, anmälan senast 10/6 kl 17.00

Datum för svensk lapphund och lapsk vallhund är inte bestämda än och tas fram av den nya avelskommittén efter fullmäktige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *