Gå till innehåll

Nyheter

Fullmäktige äger rum 27 maj kl. 18.00 via zoom. Zoom-länk sickas ut per e-post till medlemmar i SLK  som har anmält sig via formuläret nedan och till alla delegater och suppleanter. Medlemskap i SLK krävs. Sista anmälningsdag är 24/5.  Handlingarna för fullmäktige hittar ni under medlemssidorna. Vi har för tillfället tagit bort lösenordet, eftersom några medlemmar inte har önskat sig utskick när de anmälde sitt medlemskap hos SKK och därför inte har fått lösenordet skickat till sig. 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdggbev2U4-uA7KVgWVAsA9MiLBzvVyPtootMijKUllXbn-VA/viewform?usp=sf_link

 

Vi söker fler personer som är intresserade av att bli kontaktpersoner för våra områdesgrupper. En kontaktperson arrangerar själv eller med andra aktiviteter, tävlingar, kurser, promenader, utställningar och liknande i SLK regi. Det är roligt och utvecklande att hålla i aktiviteter.
✅ Låter det här roligt och du är nyfiken på att bli kontaktperson är du hjärtligt välkommen att anmäla dig till vårt möte som vi kommer ha den 2 maj kl 19:00 via zoom. Anmäl till cs@slk.nu
Vi kommer diskutera områdesgrupperna uppdrag, dess möjligheter och hur vi ska öka samarbetet inom områdesgrupperna samt hur HUS kan stötta områdesgrupperna i dess arbete.

1

I dagarna har vi skickat ut ett mail till alla medlemmar innehållande lösenord till vår hemsida. En hel del mail har studsat och inte kommit fram. Maila oss på cs@slk.nu om du inte fått mailet. Du loggar sedan in genom att gå in i menyn och välja rubriken medlemssida.

Häng med på äventyrsbana i Vårsta. Låt din hund spåra upp en massa vilda djur i en blodad bana på ca 1500 meter. Är du erfaren eller nybörjare, spelar ingen roll, alla kan delta. En trevlig dag för umgänge och samvaro för alla tre raserna.

Plats: Vinterskogens naturreservat i Vårsta.

När: 20 april från kl 10:00 Kostnad: 300:- då ingår korv och dricka till dig, och köttbulle till din hund. Ta gärna med lite extra fika, för dagen kan bli lång och trevlig. Arrangerar gör som vanligt, Viltspårarna i Södertörn AB.

Anmäl till anncha0117@gmail.com

Hjärtligt välkomna !

Områdesgruppen östra bjuder in medlemmarna i Svenska Lapphundklubben SLK, Svenska Rasklubben för Finsk Lapphund SRFL, Svenska Rasklubben för Lapsk Vallhund SRLV och Svenska Rasklubben för Svensk Lapphund SRSL till en hundmötesworkshop inklusive hundpromenad.

Workshoppen hålls av Stéphanie Sundström från Dogotunity. Hon är utbildad hundinstruktör samt hundbeteendeutredare via Attityd Hundkunskap med fördjupning inom blygerhundar och berikning.

Vi möts söndag 24/3 kl 13.30 på fotbollsplanen/gräsmattan bredvid Norby Soldattorpet i Uppsala (Koordinater: 59.83455339478508, 17.60692470446735), där det finns parkering.
Hundarna lämnas i bilen under det första passet, som är ett teoripass. Därefter hämtas hundarna i lugn och ro från bilarna och vi tränar på hundmöten.
Sedan tar vi en paus. Ta med fika för den.
Efter pausen går vi en promenad på ungefär 45 minuter där vi övar på att gå lugnt och avslappnad i grupp. Stéphanie följer med och ger tips och råd, och bjuder in på någon liten övning på vägen. Träffen slutar kl 16.00.

Kostnad: 250 kr per "hundfamilj" som betalas direkt till Dogotunity inom att boka Hundmötesworkshopen för Svenska Lapphundklubben. Medlemskap i klubben är ett krav.
Anmälan görs direkt till dogotunity: https://dogotunity.com/tjanster/kursutbud/Hundmotesworkshop-for-Svenska-Lapphundklubben-p634145645
Ansvarig kontaktperson från SLK: Dorothea Ledinek

Under hundmötesträningen är det viktigt att en arbetar med en hund per person, är ni flera i familjen kan ni givetvist arbeta med fler hundar.
Vi kommer gå genom

  • Hundens kroppsspråk
  • Hundens naturliga möten
  • Olika verktyg för att stötta hunden
  • Utökad förståelse i er egen problematik
  • Hundmöten i praktiken

Då vi arbetar intensivt är det viktigt att ta med mycket belöning och vatten till hundarna.
När du bokat din plats kommer du inom 48 timmar att få en bekräftelse till din mail.

Välkomna till en lapphundspromenad i Hågadalen. Det är jag, Dorothea Ledinek, som ordnar promenaden som en av kontaktpersonerna i områdesgruppen Östra. Promenaden startar kl 13 vid Eriksbergs hundhage och slutar runt kl 15.30. Där och vid Norbys Soldattorp finns det parkeringsmöjligheter. 

Om ni vill låta hundarna leka innan promenaden så finns det en möjlighet i hundhagen. Vi ska promenera genom Naturreservatet Hågadalen-Nåsten. Jag planerar för en två timmars promenad och 30 minuters fikapaus, men det finns många stigar och leder så att det går att korta av den eller att en grupp som vill gå en mindre sträcka bildas. 

Att ta med: Ta gärna med fika, något att sitta på och kanske en karta om du inte är säker på att du kan hänga med på hela rundan. 

Vi får felmeddelande på vissa när det skall skickas ut nummerlappar och funktionen att ladda ner nummerlappen fungerar inte, Så några av er kommer få hämta ut nummerlappar i papper på plats. PM hittas här !

Här kommer ni kunna läsa kritiker och följa utställningens resultat live SLK RIMBO- JOHANNESBERG RIDHUS - Dog show (smoothcomp.com)

Välkommen på en hel online eftermiddag om våra rasers nya Agria Breed profiles. 

Agria Breed Profiles (ABP) är ett världsunikt material som speglar hälsostatusen hos våra svenska hundar sedan 1995. Då startade kartläggningen av rasspecifik skadestatistik i samarbete med Svenska Kennelklubben. Idag används Agria Breed Profiles av rasklubbar för att identifiera hur varje ras kan blir friskare och mer hälsosam. Agrias statistik används även i olika forskningssammanhang vid de skandinaviska universiteteten i Sverige, Norge, Danmark, Finland, men också i andra delar av världen.  Den senaste versionen av ABP omfattar åren 2016-2021 och innehåller 180 veterinärvårdsprofiler och 50 livprofiler.

Annika Forsberg, Agria Djurförsäkringar, kommer dels att ge bakgrund, dels berätta om viktiga begrepp och om hur rasprofilerna ska tolkas. Efter det kommer Annika gå igenom profilerna för Svensk lapphund, Finsk lapphund och Lapsk vallhund. Efter föreläsningen har alla möjlighet att beställa profiler och övrigt material direkt från Annika.

Anmälan görs genom att skriva ett mejl med rubriken Annika Forsberg till cs@slk.nu senast 27/1. Föreläsningen hålls i microsoft teams och en länk skickas till dem anmälda. 

OBS! Missa inte föreläsningen om friskvård med Eva Solstrand. Det behövs en separat anmälan för denna föreläsningen.