Gå till innehåll

Föreläsning ”Stark och skadefri arbetande hund” med Eva Solstrand 22/2 2024 kl 18.30 – 21.00

Välkommen till onlineföreläsningen “Stark och skadefri arbetande hund” torsdagen den 22 februari kl 18.30 som arrangeras av SLKs avelskommitté.


Varför får många hundar någon gång under sina liv besvär med smärta och överbelastningsrelaterade skador? Finns det något du som hundägare kan göra i förebyggande syfte för att stärka din hund fysiskt så att den kan fortsätta att vara härligt aktiv högt upp i åren?


Under den här föreläsningen får du veta mer om:
-Vad som är grunden för bra rörelser och god kroppskontroll
-Vad man kan se hos hundar som inte har bra rörelser och god kroppskontroll
-Vilken fysisk belastning olika hundsportgrenars olika moment ställer på våra hundar
-Genomgång av uppbyggande fysövningar som stärker våra arbetande hundar


Föreläsaren Eva Solstrand, leg. kiropraktor och IVCA-cert. hundkiropraktor, arbetar sedan många år tillbaka med att behandla hundar med besvär från rörelseapparaten samt med upplägg av fysplaner och rehabplaner för att hjälpa hundar med smärta och skador att komma tillbaka till ett liv med bättre mående och ökad rörelseglädje.

Föreläsningen hålls via zoom. Den är gratis för medlemmar. Zoom-länken skickas till medlemmar som anmäler sig till senast 21/2 genom att skicka ett mejl med rubriken Eva Solstrand till cs@slk.nu.

P.S.: Annika Forsberg ska föreläsa om Agria Breed Profiles för våra tre raser 28/1 kl 14.15. För denna föreläsning krävs det en separat anmälan. 

2 reaktioner på ”Föreläsning ”Stark och skadefri arbetande hund” med Eva Solstrand 22/2 2024 kl 18.30 – 21.00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *