Gå till innehåll

Nyheter

Välkommen på en hel online eftermiddag om våra rasers nya Agria Breed profiles. 

Agria Breed Profiles (ABP) är ett världsunikt material som speglar hälsostatusen hos våra svenska hundar sedan 1995. Då startade kartläggningen av rasspecifik skadestatistik i samarbete med Svenska Kennelklubben. Idag används Agria Breed Profiles av rasklubbar för att identifiera hur varje ras kan blir friskare och mer hälsosam. Agrias statistik används även i olika forskningssammanhang vid de skandinaviska universiteteten i Sverige, Norge, Danmark, Finland, men också i andra delar av världen.  Den senaste versionen av ABP omfattar åren 2016-2021 och innehåller 180 veterinärvårdsprofiler och 50 livprofiler.

Annika Forsberg, Agria Djurförsäkringar, kommer dels att ge bakgrund, dels berätta om viktiga begrepp och om hur rasprofilerna ska tolkas. Efter det kommer Annika gå igenom profilerna för Svensk lapphund, Finsk lapphund och Lapsk vallhund. Efter föreläsningen har alla möjlighet att beställa profiler och övrigt material direkt från Annika.

Anmälan görs genom att skriva ett mejl med rubriken Annika Forsberg till cs@slk.nu senast 27/1. Föreläsningen hålls i microsoft teams och en länk skickas till dem anmälda. 

OBS! Missa inte föreläsningen om friskvård med Eva Solstrand. Det behövs en separat anmälan för denna föreläsningen. 

2

Välkommen till onlineföreläsningen “Stark och skadefri arbetande hund” torsdagen den 22 februari kl 18.30 som arrangeras av SLKs avelskommitté.


Varför får många hundar någon gång under sina liv besvär med smärta och överbelastningsrelaterade skador? Finns det något du som hundägare kan göra i förebyggande syfte för att stärka din hund fysiskt så att den kan fortsätta att vara härligt aktiv högt upp i åren?


Under den här föreläsningen får du veta mer om:
-Vad som är grunden för bra rörelser och god kroppskontroll
-Vad man kan se hos hundar som inte har bra rörelser och god kroppskontroll
-Vilken fysisk belastning olika hundsportgrenars olika moment ställer på våra hundar
-Genomgång av uppbyggande fysövningar som stärker våra arbetande hundar


Föreläsaren Eva Solstrand, leg. kiropraktor och IVCA-cert. hundkiropraktor, arbetar sedan många år tillbaka med att behandla hundar med besvär från rörelseapparaten samt med upplägg av fysplaner och rehabplaner för att hjälpa hundar med smärta och skador att komma tillbaka till ett liv med bättre mående och ökad rörelseglädje.

Föreläsningen hålls via zoom. Den är gratis för medlemmar. Zoom-länken skickas till medlemmar som anmäler sig till senast 21/2 genom att skicka ett mejl med rubriken Eva Solstrand till cs@slk.nu.

P.S.: Annika Forsberg ska föreläsa om Agria Breed Profiles för våra tre raser 28/1 kl 14.15. För denna föreläsning krävs det en separat anmälan. 

https://hundar.skk.se/internetanmalan/ Anmälan stänger den 10 november kl 12:00. Flerhundsrabatt. Halva priset från tredje hunden anmäld i officiell klass ( Dv s ej valpar). Mer info finns på vår utställningssida här på hemsidan.

Anmälan görs här 

Sista anmälningsdag är den 29/9. Så skynda, skynda.

Middagen kommer avhållas på restaurang Grankotten på Norra Berget i Sundsvall den 7 okt kl. 18:00. I priset för ett kuvert (500 kr) ingår favoritbuffén, kaffe och tårta. Dryck ingår ej och betalas själv på plats.

Favoritbuffé
Halstrad gravad lax

Örtmarinerad kyckling

Chilimarinerade räkor
 
Tomat och fetaostsallad 
 
Potatissallad med rostade grönsaker 
 
Honungsötad senapssås 
 
Vitlöksmajo 
 
Medelhavsallad med soltorkade tomater
 
Potatisgratäng 
 
Rödvinssås 
 
Tunnbröd och västerbottenost  
 
Efterrätt: Tårta

 

 

 

SLK fullmäktigemöte är ett delegatmöte, där rasklubbarnas delegater har rösträtt. Som medlem kan du vara med som åhörare. Vi vill att du senast den 6 maj anmäler om du vill delta som åhörare. Det gör du till cs@slk.nu
Möteshandlingar hittar du på hemsidan