Gå till innehåll

Huvudstyrelse

 

Ordförande
Anette Johansson
Vice ordförande
Lotta Brännström
Sekreterare
Maria Risberg
Kassör
Mats Larsson
Ledamot
Vakant
Ledamot
Görel Idergard
Ledamot
Vakant
Suppleant
Jenny Mård Andersson

Kontakt med styrelsen tas via cs@slk.nu

Presentation av SLK styrelse

Ordförande

Anette Johansson, Ordförande

Hej,

Jag heter Anette Johansson och bor på Orust tillsammans med min man och 3 finska lapphundar. Mitt hundintresse fann jag i vuxen ålder och efter att vi satt oss in i några olika hundraser så föll valet på den finska lapphunden, 2001 så flyttade Basko in hos oss. Under åren har sedan flocken ökat på hundsidan medan den har minskat på barnsidan då våra barn har vuxit upp, flyttat ut och skaffat egna familjer. I vår kennel, Finntrollens kennel, har vi fött upp några kullar. Nu var det några år sedan sist men med tiden blir det nog några fler. Jag har provat på lite av varje när det gäller hundaktiviteter, i varierande omfattning. Genom åren har lydnadsträning och rallylydnad varit det som jag och hundarna har sysslat med mest. Men vi har även spårat, vallat och testat Nose Work. Det finns så mycket kul att göra tillsammans. Utställning har genom åren förstås tagit sin tid i anspråk, jag tycker att utställning är roligt på många sätt. Dels är det ju så klart roligt när det går bra i ringen men det ger även möjlighet till social samvaro med andra hundälskare som vi har lärt känna runt om i vårt avlånga land. När det gäller styrelseuppdrag har jag erfarenhet ifrån såväl distriktsnivå som övergripande nivå. Jag har haft uppdrag som sekreterare i både SLK huvudstyrelse och på distriktsnivå. Uppdraget som ordförande i Västra distriktet hade jag under ett antal år. Som nyvald ordförande för SLK är mitt fokus inriktat framåt. Målbilden är en stark specialklubb med medlemmar som trivs, gott samarbete med rasklubbarna och fokus på våra hundar. Detta kommer jag tillsammans med styrelsen arbeta för att uppnå genom att skapa gemensamma arenor där rasklubbar, uppfödare, medlemmar och alla andra som kan tänkas vara intresserade, kan mötas och utbyta tankar och idéer, fokus kommer att inriktas på bra kommunikationsvägar med aktuell information för att skapa ökad transparens inom SLK. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med, rasklubbar, uppfödare, medlemmar och alla andra som kan tänkas vara intresserade av att bidra, i arbetet med att skapa en god och välkomnade stämning i vår klubb. Ingen kan göra allt – men alla kan göra nåt!

 

Sekreterare

Maria Risberg, ledamot

Jag heter Maria Risberg, är 53 år, och bor på landet utanför Kil i Värmland. Så länge jag kan minnas har jag jobbat ideellt i många olika föreningar, så som bostadsrättsförening, brukshundklubb och rasklubb. Vill man ha förändring så är det viktigt att man är med och bidrar anser jag! Jag föder upp finsk lapphund och har gjort i snart 15 år under kennelprefixet Lappriket. Till vardags jobbar jag på ett distributionsföretag i Karlstad och 95% av fritiden går till hundarna. Jag hoppas att vi alla kan vara med och bidra till att skapa en aktiv framtid i Special- och rasklubbar. Jag vill därför tacka för förtroendet jag fått och hoppas vi ses.

 

Ledamot

Görel Idergard, ledamot

Görel Idergard heter jag, ledamot i Slks styrelse.Bor i Skellefteå med en trogen skara Finsk Lapphund i huset. Några valpkullar har det fötts genom åren under kennelnamnet Hoodwink's. Brukar åka runt på lite utställningar i landet,tycker om att få en liten inblick i hur rasen ser ut och är i vårt avlånga land och ibland blir det någon utställning runt om i Norden. Under dessa resor har jag även fått lära känna trevliga människor ,ägare till hundar från alla tre av klubbens härliga raser. Tränar och tävlar aktivt rallylydnad och där har vi lyckats nå SM med en av hundarna . Är intresserad av det mesta av aktiviteter som har att göra med hund,att utvecklas tillsammans och att lära mig att förstå dessa underbara varelser som de är ....som hundar ,deras rasegenskaper och som individer. Skaffade min första Finska Lapphund -95 och det sa klick .Medlem i klubben sedan -94 och har följt den stundvis från insidan som ledamot på distriktsnivå och suttit i AK-FLH under en tid. Ser fram emot att bidra till Slks fortsatta resa mot framtiden och ta del av övriga styrelsens kunskaper och det som alla övriga medlemmar i klubben kan för att bygga vägen mot en attraktiv specialklubb.

 

 

Kassör

Det är jag som är kennelpojken, men egentligen heter jag Mats Larsson och har fått förtroendet att vara kassör i SLK. En uppgift som jag haft tidigare, både centralt och i tidigare östra distriktet. Vägen till SLK har varit lång och krokig. Den inleddes på Tyresö brukshundklubb för ungefär 40 år sedan. Där har jag innehaft flera styrelse och kommitté uppdrag. Jag utbildades även till tävlingsledare. Jag hann även med flera år med styrelseuppdrag samt som revisor på Tyresö hundungdom. Vägen gick sedan via Stockholm Södra brukshundklubb, där jag satt i deras tävlingskommitté och tillsammans med min syster tog hand om köket.

Medlemskap och kassörposten i Skarpnäck hundungdom lurade sedan Cattlin på mig. Studiefrämjandets utbildning, föreningsteknik 1, 2 och 3 och kassörskors hanns med under tiden. Till meritlistan kan jag även lägga kassörsuppdrag i SBK's Stockholmsdistrikt, Östra Svelands hundungdom och SEKO klubben på SL samt som deras ersättare i SL Infrateknik AB bolagsstyrelse.

På tävlingssidan har jag tävlat spår upp till elitklass samt även provat sök samt varit ansvarig tävlingsledamot i spår, sök och rapport i alla klasser. I och med att tävlingsintresset är nu mer ett minne blott så upphörde mitt engagemang inom SBK, men skulle det återuppstå så är rapport en gren som jag skulle vilja prova.

Jag äger numera en svensk lapphundstik som lyssnar till namnet "Snuttis" hon heter egentligen Herding Instinct's Viska Vackert.

Mats Larsson, Kassör

 

Ledamot

Liselott Brännström, ledamot i SLK
Bor ute på landet två mil norr om Skellefteå.

Jag har tidigare suttit i styrelsen och tävlingskommittén i brukshundklubben här hemma. Har även suttit på diverse poster i styrelsen för övre norra distriktet i SLK från 2007 tills distrikten blev nedlagda och har efter det suttit i interimsstyrelse och styrelsen för SRLV.

Jag har uppfödning av lapsk vallhund (Kläppylets kennel) och flocken består just nu av sju hundar. Jag är hundförare inom hemvärnet och har min tredje lapska tjänstehund nu. Jag tävlar även patrull, spår och sök inom brukset. Rallylydnad och någon lydnadstävling per år brukar hinnas med och i sommar har jag provat på viltspår. Några utställningar per år brukar vi också åka på.

Liselott Brännström, Ledamot