Gå till innehåll

Huvudstyrelse 2022

Ordförande                                 Cattlin Marques   

Vice ordförande                          Åsa Äng Eriksson           

Sekreterare                                 Mari Sjölund 

Mötessekreterare                        Maria Alvehed                                

Kassör                                         Lotta Sjaunja                                                                                                                                 

Suppleant                                   Astrid Vikman                             

Suppleant                                   Jenny Mård Andersson             

Suppleant                                   Caroline Hedström Olmås       

 

Revisor                                         Liselott Forsberg Eriksson       

Revisor                                         Maud Vennberg                                                           

Revisor suppleant                       Ann-Christin Olsson                                                

 

Valberedning                             Linda Ulriksen                             

                                                  Catharina Brandsten   

                                                  Johanna Boström Stone                              

PRESENTATIONER AV STYRELSEN                          

Maria Alvehed- Mötessekreterare

54 år boende i Rundvik mitt mellan Övik och Umeå. Ägare till fem finska lapphundar och nystartad kennel. Jag jobbar som sågverksarbetare på orten och jag är ledamot i rasklubben för finsk lapphund och har varit det i fyra år. Är även i rasklubbens AK och tävlingskommitté. Mina intressen är mina hundar, utställning och andra träningsformer med hundarna. Jag ser framemot att vara en del i styrelsen för vår specialklubb och trots att jag bara har en av de tre raserna så brinner jag för alla tre och våra medlemmar.

 

Jenny Andersson-Mård-Suppleant

 

Caroline Hedström- Suppleant

Hej! Caroline Hedström, 41 år, bor i Leksand och har 2 av våra 3 raser, Lapsk Vallhund och Finsk Lapphund. Har tidigare varit ordförande i en förening, har även tidigare haft både tjänstehundar och andra raser. Skaffade min första Lapphund 2003. Sen dess har jag hunnit med både uppfödning och numera är jag ägare till Ärapoikas kennel. Ärapoikas är från min finska sida av släkten. Det var lite om mig, Ska bli kul att vara en del av gänget!

 

Cattlin Marques- ordförande

Har sedan 1986 delat mitt liv med svensk lapphund och sedan 2006 med finsk lapphund. Föder upp båda raserna under kennelnamnet Herding Instinc’s sedan 2001. Är 46 år, bor ute på landet i en liten ort som heter Gottröra i Norrtälje kommun, med sambo och ett gäng hundar. Har under många år arbetat som hundinstruktör med eget företag, men jobbar numera som röntgensjuksköterska. Instruktörsutbildad inom SBK och var även aktiv som A-figurant inom MH/MT under många år. Har tränat och tävlat mina hundar i många olika grear men har huvudfokus på utställningsbiten, både som arrangör och utövare. I början av 90-talet blev jag föreningsaktiv, först i Sveriges hundungdom på lokal, distrikt och central nivå och sedan även i SLK östra och SLK centralt. Har suttit som ordförande, kassör och även sekreterare på de flesta nivåer. Ungefär 10 år var jag avelsråd i SLK AK för svensk lapphund och gjorde även något år i AK för finsk lapphund. Nu sitter jag som ordförande i Svenska rasklubben för svensk lapphund.

Min vision för lapphundklubben är ett SLK som fungerar som en stöttande paraplyorganisation för rasklubbarna där det rasspecifika och medlemsnära arbetet bedrivs. SLK skall arbeta för rasöverskridande (alla tre raser) aktiviteter som specialklubbs utställningar, lapphunds SM, konferenser och ge ut tidningen Lapphunden. Tillsammans med rasklubbarna skall vi skapa en inkluderande förening med högt i tak och positiv stämning.   

 

Lotta Sjaunja- kassör

Uppfödare av Svensk Lapphund och Samojedhund sedan 1998 varit med i styrelsen i gamla övre norra distriktet samt östra distriktet. Suttit som avelsråd i SLK AK under många år. Varit kassör i Uppsala simhoppklubb under flera år. Sitter som kassör i SRSL:s styrelse nu. Jag jobbar till vardags som legitimerad djursjukskötare på Sveriges största djursjukhus.

Har alltid tyckt om föreningsliv och gillar att engagera mig.

Mari Sjölund- sekreterare

Hej! Jag heter Mari Sjölund är 55år och bor i Ramvik. Jag har haft Finsk lapphund sen 2010 och Lapsk vallhund sen 2019. 2015 startade jag Lapprott's kennel tillsammans med min dotter. Äger idag 3 Finska lapphundar och 2 Lapska vallhundar Var ordförande i Nedre norra fram till att distrikten upphörde och rasklubbarna bildades. Har efter det även suttit som vice ordförande i SLK och nu är jag suppleant i SRFL. Mitt intresse är utställningar, har varit med och arrangerat några nu. Har inga andra erfarenheter utav föreningslivet, men har efter dessa år lärt mig mycket och jag tycker det är kul.

 

Astrid Vikman- suppleant

Boendes i södra Dalarna i Avesta. 28 år och nybliven mamma. Jag jobbar i Garpenbergs gruva. Mina intressen är allt från odling, bilar, bilvård och djur. Hemma hos mig finns för tillfället 2 svenska lapphundar, 1 drever och 3 katter. Har haft svenska lapphund hela livet och varit med i kenneln som min mormor och mamma tog över sedan jag var liten. Sitter som ordinarie ledamot i SRSL.

 

 Åsa Äng Eriksson- vice ordförande

Bor i Bollnäs i Hälsingland, och har min första Svenska Lapphund sedan ca två år, men har haft hundar i drygt 30 år. Jag har haft uppdrag i både ras- och brukshundsklubb. Jag är tjänstledig från en rektorstjänst för att ingå i politiska kommunledningen med ansvar för skol-/ utbildningsfrågor. Är leg. grundskollärare och har gått rektorsutbildning vid Uppsala universitet. Jag har alltid tyckt om att lära mig nya saker och därmed har jag suttit i många olika styrelser i föreningslivet genom åren, som t.ex. ordförande, sekreterare och kassör, sitter även i några idag. Under förra verksamhetsåret satt jag i SRSL:s Tävlingskommitté. Jag är ödmjuk inför nomineringen och tycker det vore väldigt intressant att ingå i styrelsen.