Gå till innehåll

Huvudstyrelse 2023

 

Ordförande Cattlin Marques ordf@slk.nu Omval 1 år t o m 2024
Vice ordförande  Åsa Äng Eriksson   Fyllnadsval 1 år t om 2024
Sekreterare-korresponderande Mari Sjölund cs@slk.nu Ett år kvar t om 2024
Mötessekreterare Jenny Andersson-Mård   Omval 2 år t o m 2025
Kassör Johanna Boström Stone kassor@slk.nu  Nyval 2 år t om 2025
Suppleant 1:a Dorothea Ledinek   Nyval 1 år t om 2024
Suppleant 2:a Lotta Sjaunja   Nyval 1 år tom 2024
Suppleant 3:e Elisabeth Kaatari Lindblom   Nyval 1 år t om 2024
Revisor Liselott Forsberg Eriksson tappagarden@hotmail.com Omval 1 år t om 2024
Revisor Maria Bankhed kennel@minngehke.se Nyval 1 år t om 2024
Revisor suppleant Ann-Christin Olsson   Omval 1 år t om 2024
Revisor suppleant  Emma Viklund   Nyval 1 år t om 2024
Valberedning sk Maria Alvehed valberedningen@slk.nu Nyval 1 år tom 2024
Valberedning Frida Fridheim   Nyval 2 år t om 2025
Valberedning Beate Johannessen   Fyllnadsval 1 år tom 2024

KOMMITTEÉR och dess sammankallande

Avel- Dorothea Ledinek ak@slk.nu

Utställning - Mari Sjölund dogshow@slk.nu

PR - Johanna Boström Stone pr@slk.nu

Tävling- Elisabeth Kaatari Lindblom tk@slk.nu

Hemsida/Fb- Cattlin Marques 

Lapphunden redaktör - Moniqa Swälas   

Redaktionen- Cattlin Marques, Ann-Charlotte Beckman, Elisabeth Kataari Lindblom, Astrid Vikman                                                       

PRESENTATIONER AV STYRELSEN                          

Cattlin Marques- ordförande

Har sedan 1986 delat mitt liv med svensk lapphund och sedan 2006 med finsk lapphund. Föder upp båda raserna under kennelnamnet Herding Instinc’s sedan 2001. Är 47 år, bor ute på landet i en liten ort som heter Gottröra i Norrtälje kommun, med sambo och ett gäng hundar. Har under många år arbetat som hundinstruktör med eget företag, men jobbar numera som röntgensjuksköterska. Instruktörsutbildad inom SBK och var även aktiv som A-figurant inom MH/MT under många år. Har tränat och tävlat mina hundar i många olika grenar men har huvudfokus på utställningsbiten, både som arrangör och utövare. I början av 90-talet blev jag föreningsaktiv, först i Sveriges hundungdom på lokal, distrikt och central nivå och sedan även i SLK östra och SLK centralt. Har suttit som ordförande, kassör och även sekreterare på de flesta nivåer. Ungefär 10 år var jag avelsråd i SLK AK för svensk lapphund och gjorde även något år i AK för finsk lapphund. Har även varit aktiv som kassör och ordförande i svenska rasklubben för svensk lapphund. 

Min vision för lapphundklubben är ett SLK som fungerar som en stöttande paraplyorganisation för rasklubbarna där det rasspecifika och medlemsnära arbetet bedrivs. SLK skall arbeta för rasöverskridande (alla tre raser) aktiviteter som specialklubbs utställningar, lapphunds SM, konferenser och ge ut tidningen Lapphunden. Tillsammans med rasklubbarna skall vi skapa en inkluderande förening med högt i tak och positiv stämning.   

Åsa Äng Eriksson- vice ordförande

Bor i Bollnäs i Hälsingland, och har två Svenska Lapphundstikar och har haft rasen i ca två år, men har haft hundar i drygt 30 år. Jag har haft uppdrag i både ras- och brukshundsklubb. Jag är tjänstledig från en rektorstjänst för att ingå i politiska kommunledningen med ansvar för skol-/ utbildningsfrågor. Är leg. grundskollärare och har gått rektorsutbildning vid Uppsala universitet. Jag har alltid tyckt om att lära mig nya saker och därmed har jag suttit i många olika styrelser i föreningslivet genom åren, som t.ex. ordförande, sekreterare och kassör, sitter även i några idag. Under förra verksamhetsåret satt jag i SRSL:s Tävlingskommitté. Jag är ödmjuk inför nomineringen och tycker det vore väldigt intressant att ingå i styrelsen.

Mari Sjölund- sekreterare

Hej! Jag heter Mari Sjölund är 55år och bor i Ramvik. Jag har haft Finsk lapphund sen 2010 och Lapsk vallhund sen 2019. 2015 startade jag Lapprott's kennel tillsammans med min dotter. Äger idag 3 Finska lapphundar och 2 Lapska vallhundar Var ordförande i Nedre norra fram till att distrikten upphörde och rasklubbarna bildades. Har efter det även suttit som vice ordförande i SLK och nu är jag suppleant i SRFL. Mitt intresse är utställningar, har varit med och arrangerat några nu. Har inga andra erfarenheter utav föreningslivet, men har efter dessa år lärt mig mycket och jag tycker det är kul.

Jenny Andersson-Mård -  Mötessekreterare

Johanna Boström Stone - Kassör

Jag är egen företagare inom PR och bor i Enskede i Stockholm. Är gift, inga barn men en stor familj med syster, svågrar, syskonbarn & syskonbarnbarn. Jag har haft lapsk vallhund i snart 22 år, jag föll pladask för rasen och har inte velat ha någon annan sedan dess. Just nu har jag snart 5-åriga Vivi hemma, med henne tränar jag personspår, specialsök och lydnad. Förutom mitt engagemang i rasklubbens styrelse är jag också vice ordförande i Tyresö Brukshundklubb. När jag inte tränar och gör andra olika hundrelaterade saker så snickrar vi på vår stuga i södra Bergslagen, dit vi åker så ofta vi kan.

Lotta Sjaunja- Suppleant

Uppfödare av Svensk Lapphund och Samojedhund sedan 1998 varit med i styrelsen i gamla övre norra distriktet samt östra distriktet. Suttit som avelsråd i SLK AK under många år. Varit kassör i Uppsala simhoppklubb under flera år. . Jag jobbar till vardags som legitimerad djursjukskötare på Sveriges största djursjukhus.

Har alltid tyckt om föreningsliv och gillar att engagera mig

Dorothea Ledinek - suppleant
Jag är uppvuxen på landet i Österrike och flyttade till Sverige 2012. Jag har redan som barn varit tokig i hundar och kunde inte låta bli att ta med olika jakt- och gårdshundar på promenader, pyssla om dem och leka apport, men jag kunde inte övertyga mina föräldrar att skaffa hund. Den första finska lapphunden skaffade jag 2019 som en disputationspresent.

Jag har varit förtroendevald som doktorandrepresentant i olika nämnder på Uppsala universitet i flera år. 2019 organiserade jag min 1a lapphundspromenad i Uppsala och har fortsatt med detta. 2020 grundade jag min kennel, Vita Nattens kennel och har fött upp två kullar. Jag har gått uppfödarutbildningen och avel-och genetikutbildningen i SKKs regi och deltagit på olika konferenser, workshops och föreläsningar om hundavel. Jag vill bidra i SLK främst genom mina kunskaper inom avel och (beteende-)vetenskap och särskilt underlätta informationsåtkomst inför valet av avelsdjur.

 Elisabeth Kaatari Lindblom - suppleant
Till vardags arbetar jag som speciallärare i svenska och engelska på högstadiet i Björklinge utanför Uppsala. Gift med två utflugna vuxna barn. Jag har två hundar. En pumifarbror på 11 år och min första lapska vallhund som heter Vindil som är 5 år. Vi tränar allt möjligt; viltspår, personspår, rally och agility. Vi tycker också om att cykla, vandra och åka med turskidorna på fjället. Till vardags arbetar jag som speciallärare i svenska och engelska på högstadiet i Björklinge utanför Uppsala. Gift med två utflugna vuxna barn. Jag har två hundar. 

Maria Alvehed- Valberedning sammankallande

Beate Johannessen - valberedningen
Jag är 66 år, bor i Nora kommun och har haft lapsk vallhund sedan 1997. Har kennel Njarga och varit uppfödare av rasen sedan 1999. Jag har 4 lapska vallhundar hemma nu, och har haft 14 valpkullar med den 15:e som kommer nu i vår. Är medlem i klubben sedan min första hund, suttit med i styrelsen en tid och även i SLK Mellansvenska i många år, samt AK Lapsk vallhund och RUK, som fanns tidigare.

Frida Fridheim – valberedningen
Jag bor i Stockholm och har finsk lapphund. Driver kennel Samerajerna’s tillsammans med min mamma. Vi åker ofta runt på utställningar i Sverige och Norden. Jag jobbar på en 4H gård med olika sorters djur och vuxna människor med funktionsnedsättningar. Hundarna är med mig där om dagarna och de gör ett fantastiskt jobb på gården.

Liselott Forsberg Eriksson-revisor

Marie Bankhed - revisor

Jag heter Marie och bor strax utanför Kil i Värmland. Jag har en lapsk vallhund på 2 år som kommer från egen uppfödning. Jag tränar och tävlar i nose work, lydnad, spår. Jag och hunden ingår även i NVR (polisens eftersöksekipage på viltolyckor i trafik). Jag har tidigare suttit i avelskommittén och som revisor i SRLV.  Jag har även varit aktiv inom styrelsearbete i andra klubbar, både hund- och hästklubbar.
Nu sitter jag som suppleant i SNWK. Utöver det så är jag testledare på MH, spårdomare och nose workdomare. Mitt liv kretsar mest runt hund, men utöver det så jobbar jag som projektledare inom elnät.

 

 

.