Gå till innehåll

Föreläsning om våra tre rasers Agria Breed Profiles med Annika Forsberg 28/1 kl 14.15 – 18.00

Välkommen på en hel online eftermiddag om våra rasers nya Agria Breed profiles. 

Agria Breed Profiles (ABP) är ett världsunikt material som speglar hälsostatusen hos våra svenska hundar sedan 1995. Då startade kartläggningen av rasspecifik skadestatistik i samarbete med Svenska Kennelklubben. Idag används Agria Breed Profiles av rasklubbar för att identifiera hur varje ras kan blir friskare och mer hälsosam. Agrias statistik används även i olika forskningssammanhang vid de skandinaviska universiteteten i Sverige, Norge, Danmark, Finland, men också i andra delar av världen.  Den senaste versionen av ABP omfattar åren 2016-2021 och innehåller 180 veterinärvårdsprofiler och 50 livprofiler.

Annika Forsberg, Agria Djurförsäkringar, kommer dels att ge bakgrund, dels berätta om viktiga begrepp och om hur rasprofilerna ska tolkas. Efter det kommer Annika gå igenom profilerna för Svensk lapphund, Finsk lapphund och Lapsk vallhund. Efter föreläsningen har alla möjlighet att beställa profiler och övrigt material direkt från Annika.

Anmälan görs genom att skriva ett mejl med rubriken Annika Forsberg till cs@slk.nu senast 27/1. Föreläsningen hålls i microsoft teams och en länk skickas till dem anmälda. 

OBS! Missa inte föreläsningen om friskvård med Eva Solstrand. Det behövs en separat anmälan för denna föreläsningen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *