Kennel Herding Instinct´s
Finsk Lapphund - Svensk Lapphund
Om kenneln - Hundar - Valpar - Kontaktuppgifter
Hej!

Jag har haft svensk lapphund sedan 1986 och finsk lapphund sedan 2006.I mitt avelsarbete prioriteras sundhet och rastypisk mentalitet. Att domarna dessutom även tycker de är vackra är ett + i kanten.

Våra avelsdjur ögonlyses (finsk lapphund), PRCD-PRA testas om de inte är genom arv fria samt höftledsröntgas. Vi använder oss även av mentalbeskrivning i vår avelsutvärdering.

Mitt stora mål är att bevara lapphunden som en arbetande ras därför söker jag först och främst valpköpare som inte "bara" vill ha sin lapphund som sällskapshund. Mitt avelsurval bygger på detta mål och därför är mina hundar aktiva och arbetsglada.

Våra hundar och valpar bor inne hos oss som familjehundar. Ur tidigare kullar finns det hundar som tävlat: lydnad, bruks, viltspår, rallylydbad samt agility. Det finns även hundar som används praktiskt som vall och spårhundar. Trots inriktningen så har vi fött upp ett stort antal utställningschampions och våra uppfödda hundar har vunnit flertalet rasspecial BIS, gruppvinster och placeringar på internationella och nationella utställningar. De har vunnit följande vinnartitlar: Svenska vinnaren, Norska vinnaren, Finska vinnaren, Nordisk vinnare, Europa vinnare, Världsvinnare, slovensk vinnare, österikisk vinnare, Mellan Europa vinnare samt i många fall även junior variante av vinnartiteln. Vi har fött upp internationella, nordiska,svenska,finska,norska,danska och australienska utställningschampions. Även hundar som fått titeln LPI (Lydnadsdiplom klass I), LPII ( Lydnadsdiplom klass II), RLD N ( Rally lydnads diploom klass Nybörjare) RLD F ( Rallylydnads diplom fortsättningsklass) samt SE V CH (Svensk viltspårschampion) framför sitt namn.

Jag erbjuder gratis hundkurser för våra valpköpare. Våra valpar flyttar inte förrän de är 10 veckor från oss, detta eftersom jag vill att de ska få en bättre chans att lära sig hundspråk i vår flock bestående av signalsäkra hundar i olika åldrar och kön. De blir ordentligt miljö, social samt hanteringstränade. Allt för att de ska få en så bra start som möjligt.

Vill du ha valp, gå kurs eller bara prata lapphund är du hjärtligt välkommen att kontakta mig!

Jag har varit aktiv i SLK på olika poster sedan början av 90-talet och har 2007- 2008 varit avelsråd för Finsk lapphund. Har äve varit redaktör för Lapphunds tidningen. Har sedan 2004 varit avelsråd för svensk lapphund med något års uppehåll.

Jag föredrar att du först kontaktar mig per mail. Detta då familjemedlem jobbar nätter så vi har oregelbundna tider här hemma.

Besök gärna min hemsida så får du reda på mer!Två busiga valpar ur G-kullenBus och lek. Herding Instinct's Anakin Skywalker med två valpar ur F-kullen.
Dela med andra på Facebook