Index ::: Rasspecifika diskussioner :: Svensk Lapphund 
hhc101


Raser:
Svensk Lapphund

Rasmöte svensk lapphund


 Blå Wingen (Knivsta) den 22-23 oktober 2016Preliminärt program:Lördagen den 22 oktober

1000 AK inleder med en genomgång av aveln med RAS som utgångspunkt. Befintliga hälsoprograms vara eller inte vara kommer också att diskuteras.

1300 Lunch i trevligt sällskap!

1400 Norska Lundehundklubben delar med sig av sina erfarenheter från sitt inkorsningsprojekt

1530 Kaffe/Te men något blodsockerhöjande till

1600 På begäran: Anci och Cattlin pratar exteriör

 Under lördagen kommer en representant från SKK AK att delta så om vi t ex har frågor och funderingar runt avel eller hälsoprogram så kan vi få svar direkt!Gemensam middag på ställe X för de som vill och har lust (självkostnadspris)

 Söndagen den 23 oktober

0930 Svensk Lapphund Internationellt - Hur ser det ut, hur lätt är det att hitta dessa hundar, praktiska utmaningar - vad kan vi göra för att underlätta??

1030 Kaffe/Te

1045 Inkorsning - ska vi, varför, hur och med vad?

1245 Lunch med tid för mer diskussioner och sammanfattning av helgen

 Obs!!! Du behöver meddela AK senast den 20 oktober om du kommer att delta. Kontakta oss via FB eller via aksvensk@slk.nu Vi kommer att fixa enklare lunch samt fika för självkostnadspris så meddela även om det föreligger speciella kostbehov.

Vi ser fram emot ett konstruktivt möte i positiv anda – Välkommen!

Skrivet av hhc101 :: tor 29 sep 2016 18:54
Redigerat tor 29 sep 2016 18:55
ajdidodii


Raser:
Svensk Lapphund

SV: Rasmöte svensk lapphund
Finns det någon som var med på mötet som kan berätta vad som sas?

Skrivet av ajdidodii :: mån 24 okt 2016 10:52
herdinginstincts
Kennel Herding Instinct´s


Raser:
Finsk Lapphund
Svensk Lapphund

SV: Rasmöte svensk lapphund
Det kommer komma referat i Lapphundstidningen. Men bland annat så kommer det skapas en internationell databas för svensk lapphund så vi får bättre kontroll på hela populationen. Hälsoprogrammet för höfter kommer ses över. AK har fått i uppdrag att samla fakta i målet för att eventuellt kunna lämna hälsoprogrammet för höfter. Digital hälsoenkät för att just fråga om leder kommer skapas. Officiella hälsolistor kommer skapas för de diagnoser som lämnats in som tillåter att de är officiella. Generell dispens för prcd pra affekterade kommer sökas. Dispens kommer även sökas för att kunna använda hundar som är oröntgade och eller inte har prcd pra resultat. Första korsparningskombinationen kommer ansökas om inom kort för att kunna bli verklighet i vår. Flera olika raser kan bli aktuella för att tillföra nytt blod. Vi har diskuterat hur vi skall få ännu fler hundar i avel, te x genom fodervärdskontrakt och leasing. Vad vi skall göra med de hundar som inte registreras inom FCI. Vi har kollat statistik för rasen under tid och för de sista åren. Sedan så snackade Anci från Cahppes och jag funktionell anatomi och vad vi tittar på när vi väljer valp i en kull. Bård från Lunnehundklubben pratade om det korsparningsprojekt de har. Vi fick reda på av SKK AK representant att det kan gå att få bidrag för att frysa in sperma på svenska nationalraser. Slutligen att uppfödarna är positiva till att bilda rasklubb. 

Allt som allt ett positivt möte med framtidstro.


Skrivet av herdinginstincts :: mån 24 okt 2016 19:43
  
Dela med andra på Facebook