Gå till innehåll

Kalender

Händelser i mars 2024

 • Hundmötesworkshop med områdesgrupp Östra

  Kategori: Träff Hundmötesworkshop med områdesgrupp Östra


  24 mars, 2024

  Områdesgruppen östra bjuder in medlemmarna i Svenska Lapphundklubben SLK, Svenska Rasklubben för Finsk Lapphund SRFL, Svenska Rasklubben för Lapsk Vallhund SRLV och Svenska Rasklubben för Svensk Lapphund SRSL till en hundmötesworkshop inklusive hundpromenad.

  Workshoppen hålls av Stéphanie Sundström från Dogotunity. Hon är utbildad hundinstruktör samt hundbeteendeutredare via Attityd Hundkunskap med fördjupning inom blygerhundar och berikning.

  Vi möts söndag 24/3 kl 13.30 på fotbollsplanen/gräsmattan bredvid Norby Soldattorpet i Uppsala (Koordinater: 59.83455339478508, 17.60692470446735), där det finns parkering.
  Hundarna lämnas i bilen under det första passet, som är ett teoripass. Därefter hämtas hundarna i lugn och ro från bilarna och vi tränar på hundmöten.
  Sedan tar vi en paus. Ta med fika för den.
  Efter pausen går vi en promenad på ungefär 45 minuter där vi övar på att gå lugnt och avslappnad i grupp. Stéphanie följer med och ger tips och råd, och bjuder in på någon liten övning på vägen. Träffen slutar kl 16.00.

  Kostnad: 250 kr per "hundfamilj" som betalas direkt till Dogotunity inom att boka Hundmötesworkshopen för Svenska Lapphundklubben. Medlemskap i klubben är ett krav.
  Anmälan görs direkt till dogotunity: https://dogotunity.com/tjanster/kursutbud/Hundmotesworkshop-for-Svenska-Lapphundklubben-p634145645
  Ansvarig kontaktperson från SLK: Dorothea Ledinek

  Under hundmötesträningen är det viktigt att en arbetar med en hund per person, är ni flera i familjen kan ni givetvist arbeta med fler hundar.
  Vi kommer gå genom

  • Hundens kroppsspråk
  • Hundens naturliga möten
  • Olika verktyg för att stötta hunden
  • Utökad förståelse i er egen problematik
  • Hundmöten i praktiken

  Då vi arbetar intensivt är det viktigt att ta med mycket belöning och vatten till hundarna.
  När du bokat din plats kommer du inom 48 timmar att få en bekräftelse till din mail.

  Mer information

Rasklubb, områdesgrupp eller kontaktperson inom SLK och dess rasklubbar som önskar lägga in en aktivitet/händelse i kalendern, maila:  Datum, tid, plats och vilken typ av aktivitet det gäller, samt vem som arrangerar till cs@slk.nu. Skriv gärna ihop lite information också om aktiviteten eller bifoga en länk.