Aktuellt från SRSL

19 oktober, 2018 22:30 i av

Nu är det ungefär sex månader sedan årsmötet och tre månader sedan vår nya ordförande Erna Britt Nordin tog över ordförandelklubban. Nedan följer en sammanställnings över vad SRSL har jobbat med. under denna tidsperioden.

SKKs avelsdata är ett bra verktyg när man planerar sin kull, men den hanterar bara svenska hundar. För att underlätta avelsarbetet både för vår svenska och internationella uppfödare har SRSL därför öppnat upp så att svensk lapphund nu finns i den internationella hunddatabasen Breedarchive Swedish lapphund med över 1000 svenska lapphundar inlagda.

Vi har med flera medlemmars hjälp haft ett antal lapphundspromenader från norr till söder i vårt avlånga land. Fler är på G – och om just du kan tänka dig att hålla i en – kontakta SRSL.

I början av augusti hölls ett rasmöte utanför Stockholm dit både nya lapphundsägare och ”gamla rävar” deltog. Dagen inleddes med en historisk exposé av Bosse från kennel A-Bos för att sedan fokusera på avel, hälsa och mentalitet. RAS ska revideras vart 5e år och detta arbete är inlett. Vi passade på att testköra nya hälsoenkäten på rasmötet och jobbar nu på att försöka få den användarvänlig i digitalt format.

Efter att SLK delegerat rasansvaret till SRSL har styrelsen utsett ett avelsråd bestående av Maria Niska och Susanne Lindén Nylén. De kan kontaktas på sekr@srsl.se om man har funderingar i samband med avelsplaneringen.

Vi har sedan den 1 oktober en ny hemsida (srsl.se) med ansvarig utgivare. Därmed kunde uppdaterade hanhundlistor läggas ut tillika årets släktskapslista och SRSLs protokoll. Nya hemsidan kommer också erbjuda funktioner för klubbens funktionärer så att viktiga dokument kan sparas på ett och samma ställe.

På G:
Innan året är slut har vi fler lapphundspromenader inplanerade. För att fylla på klubbens kassa ordnar vi den 2 december en inofficiell utställning ”Genrepet” i Stockholmstrakten för samtliga raser. Helgen därpå står SRSL som arrangör för SLKs officiella utställning.
Årsskiftet innebär också rasklubbstorg på Stockholm hundmässa & MyDog. Tillsammans med SLKs PR är förberedelserna redan igång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *