Aktuellt från SRLV

19 oktober, 2018 22:40 i av

Efter omorganisationen har SRLV arbetat med många olika projekt. För att bygga upp en bra och välfungerande rasklubb har en tydlig arbetsbeskrivning tagits fram. Vi har även utvecklat exteriörbeskrivningen för vår ras. Vår nya hemsida är under uppbyggnad och kommer att lanseras inom kort.

Under årets gång har det blivit möjligt för vår ras att delta på officiella vallanlagsprov och tävlingar via Svenska Kroppsvallarklubben. Detta är en fantastisk merit och hittills har en lapsk vallhund gjort provet med godkänt resultat.

Olika träffar och aktiviteter har anordnats såsom vallningsläger, spår-, rally- och lydnadsträning och Nose Work tävling – allt tack vare hjälpen från våra fina medlemmar. Fler aktiviteter är på gång, men tveka inte att höra av er till styrelsen ifall det är någon aktivitet ni saknar, så ska vi göra vårt bästa för att se till att den blir genomförd.

Ett av de större projekt för styrelsen i SRLV som gick i hamn under sommaren 2018 – inmönstring av nya lapska vallhundar- resulterade i totalt tio nya godkända hundar. Detta är ett viktigt verktyg i en numerärt liten ras med öppen stambok då det bidrar till sundare och mer hållbar avel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *